Recruitmentrapportage: hoe data het recruitmentproces verbetert


Een recruitmentrapportage is een bron aan waardevolle informatie: het beginpunt van consistent de beste kandidaten aantrekken. Om succesvol te kunnen groeien als organisatie is het van cruciaal belang goed personeel in dienst te hebben. Medewerkers zijn immers degenen die het meeste contact hebben met klanten, dagelijkse problemen oplossen en met hun expertise en talent de organisatieplannen verder vormgeven. Aannemen van de beste werknemers verbetert de bedrijfsprestaties op zowel korte als lange termijn. Een recruitmentrapportage helpt dit te bereiken en maakt het recruitmentproces makkelijker, efficiënter en uiteindelijk kostenverlagend.


Een recruitmentrapportage verbetert het proces op de volgende manieren:


-            Objectieve zichtbaarheid in de effectiviteit en waarde van de gehanteerde recruitmentactiviteiten: weet via welke kanalen de meest gekwalificeerde kandidaten solliciteren en optimaliseer wervingsstrategieën.


-            Stelt in staat om potentiële werknemers actief te benaderen door het bijhouden van kandidaten met hoge potentie. Verhoogt de kwaliteit van kandidaten en leidt tot tijdsefficiëntere beslissingen.


-            Maakt het creëren van een robuste talentenpoel mogelijk door alle kandidaten waar je consistent op terug kan vallen te verzamelen.


-            Geeft de mogelijkheid om van recruitmentprocessen te leren en deze te verbeteren.


-            Leidt tot tijdsefficiëntere beslissingen door proactieve recruitment in plaats van reactieve recruitment.


-            Verbeter de kandidatenervaring. De rapportage maakt inzichtelijk wat de kans op het intrekken van de sollicitatie door kandidaten verhoogt en verlaagt. Dit helpt strategieën te implementeren die de kans op het kwijtraken van sterke kandidaten verlaagt.


‘’Data helpt kandidaten te onderzoeken op manieren dat een sollicitatiegesprek niet kan.’’


Een recruitmentrapportage is het krachtigste én toekomstbestendige wapen in de strijd voor talent. Wil jij het recruitmentproces van je organisatie verbeteren en waardevolle kandidaten aantrekken? Plan hier een vrijblijvende afspraak in.  

Op zoek naar ready-to-go Power BI implementaties?

Neem dan zeker een kijkje naar het aanbod van ons dochterbedrijf Studio Power BI.